FC Napred Sportegyesület

A Napred Sportegyesület Tótszentmárton legpatinásabb egyesülete. A tótszentmártoni futball klubbot 1938-ban alapították, erre a korabeli fotók, valamint korábbi játékosok, szurkolók visszaemlékezései engednek következtetni. A klub 81 éves működése során rengeteget tett falunk hírnevének öregbítéséért nem csak Magyarországon, de az országhatárainkon kívül is. A muramenti horvátság legismertebb és legsikeresebb futballklubja, napjainkban ugyan nem éppen virágkorát éli, nevét ugyanakkor megyeszerte ismerik és tisztelik. A csapat az 1938-as alapításától egészen 1974-ig alacsonyabb, városkörnyéki, járási bajnokságokban szerepelt. Először 1974 tavaszán harcolta ki a Zala megyei 1. osztályban való indulás lehetőségét. A Napred az 1974/75-es 1. osztályú bajnokságot  a 11. helyen zárta, majd a következő szezonban a 14. helyet érte el. Mivel abban az évben a Nagykanizsai Alkotmány TSZ SK visszalépése miatt a 16 csapatos bajnokság 11. és 15. helyezettjét is egy osztállyal hátrébb sorolták, így csapatunk újra a járási bajnokságba csúszott. A klub hét évnyi „megyekettes” szereplés után, 1983-ban tért vissza az 1. osztályba, és egészen a 2014-2015-üs szezon végéig –Zala megyében egyedülálló módon 31 éven keresztül megszakítás nélkül tagja volt. A megyei 1. osztályban az első nagy sikert 1990-ben ünnepelhettük, amikor is a 2. helyet csíptük meg. A bajnoki címig egészen 2006-ig kellett várni, ekkor a Galambok és a Pacsa együttesét megelőzve emelhette a magasba csapatunk a bajnoki serleget.

A klub sportöltözőjének felújítására 2004-ben került sor, ekkor modern vizesblokkal, színvonalas öltözőhelyiségekkel, klubszobával, valamint büféhelyiséggel lett gazdagabb az egyesület. 2011-ben szabadtéri pavilon épült a sport öltöző mellett, 2013-ban pedig a klub színeivel megegyező, zöld-fehér műanyag székek kerültek kihelyezésre a lelátóra.

2015 nagy változást hozott a klub életébe. Az utánpótlás eltűnése miatt a klub nem tudta tovább vállalni a megyei 1. osztályban való szereplést, ezért kizárólag helyi játékosokra építve, a megyei III. osztályba adta be a nevezést a 2015/16-os szezonra. Minden kezdet nehéz, eleinte inkább értek minket kudarcok, mint sikerek. De szép lassan feljebb kapaszkodott csapatunk, a fiatalok kitartását látva több egykori játékos is csapat mellé állt. Megalakult az új vezetőség és szakmai stáb, akik segítségével játékosaink és szurkolóink a 2017/18-as szezonban ezüstérmet, a 2018/19-es szezonban bronzérmet ünnepelhettek.

A sportpálya és környéke a klub mérkőzésein kívül számos helyi kulturális és sportrendezvénynek is helyt ad, többek között a falunapnak és a kispályás utcabajnokságnak.

FC Napred 2019/2020-as csapata