A Napred sportegyesület Tótszentmárton legpatinásabb egyesülete. Megalapításának időpontjáról konkrét adatot nem tudunk. Az 1938-ban, Franciaországban megrendezett futball-világbajnokság – amelynek döntőjében Magyarország nemzeti tizenegye 4:2 arányban maradt alul Olaszországgal szemben, így kiérdemelve az ezüstérmet – nagy lökést adott a magyar labdarúgás fejlődésének. A tótszentmártoni futballklubot is nagy valószínűséggel ebben az évben, tehát 1938-ban alapították, erre a korabeli fotók, valamint korábbi játékosok, szurkolók visszaemlékezései engednek következtetni. A klub közel 80 éves működése során rengeteget tett falunk hírnevének öregbítéséért nem csak Magyarországon, de az országhatárainkon kívül is. A muramenti horvátság legismertebb és legsikeresebb futballklubja napjainkban ugyan nem éppen virágkorát éli, nevét ugyanakkor megyeszerte ismerik és tisztelik.

A csapat az 1938-as alapításától egészen 1974-ig alacsonyabb, városkörnyéki, járási bajnokságokban szerepelt. Először 1974 tavaszán harcolta ki a Zala megyei I. osztályban való indulás lehetőségét. A Napred az 1974/75-ös I. osztályú bajnokságot a 11. helyen zárta, majd a következő szezonban a 14. helyet érte el. Mivel abban az évben a Nagykanizsai Alkotmány TSZ SK visszalépése miatt a 16 csapatos bajnokság 14. és 15. helyezettjét is egy osztállyal hátrébb sorolták, így csapatunk a – 15. helyezett Zalaszentbalázzsal együtt – újra a járási bajnokságba csúszott. A klub hét évnyi „megyekettes” szereplés után, 1983-ban tért vissza az I. osztályba, amely mezőnyének azóta is – Zala megyében egyedülálló módon – megszakítás nélkül tagja. A megyei I. osztályban az első nagy sikert 1990-ben ünnepelhettük, amikor is a Zala Volán csapata mögött a 2. helyet csíptük meg. A bajnoki címig egészen 2006-ig kellett várni, ekkor a Galambok és a Pacsa együttesét megelőzve emelhette a magasba csapatunk a bajnoki serleget.

A 2014/15-ös bajnokságban a klubnak a megyei I. osztályban szereplő felnőtt csapatán kívül U21-es, U17-es, valamint U15-ös csapatai is vannak, így szinte minden korosztályban tudja versenyeztetni a futballistákat. Az egyesület elnöke dr. Takács Zoltán, a futballcsapat edzője pedig Markek István.

A klub sportöltözőjének felújítására 2004-ben került sor, ekkor modern vizesblokkal, színvonalas öltözőhelyiségekkel, klubszobával, valamint büféhelyiséggel lett gazdagabb az egyesület. 2011-ben szabadtéri pavilon épült a sportöltöző mellett, 2013-ban pedig a klub színeivel megegyező, zöld-fehér műanyag székek kerültek kihelyezésre a lelátóra.

A sportpálya és környéke a klub mérkőzésein kívül számos helyi kulturális és sportrendezvénynek is helyt ad, többek között a falunapnak és a kispályás utcabajnokságnak.

A sportegyesület meghatározó támogatója, illetve névadó szponzora az érdi székhelyű Műszer Automatika Kft. A cég tulajdonosa, a Tótszentmártonban született és nevelkedett Horváth József évek, lassacskán évtizedek óta bőkezűen támogatja szeretett futballcsapatát, a gyepen elért sportsikerek az FC Napred sportegyesület, a Tótszentmártoni Önkormányzat és a Műszer Automatika Kft. közös erőfeszítéseinek gyümölcse.

Jelenlegi pozíció
Irányok lekérdezése